Charlotte Molenaar

In gesprek neemt Charlotte tijd en rust om de puzzelstukjes uit jouw leven een plek te geven, samen te zoeken naar aansluiting en overzicht. Met warmte, vertrouwen en humor geeft ze ruimte, rust en reflectie.

Ieder mens heeft zijn of haar puzzelstukjes in het leven: gebeurtenissen die tijd en aandacht kosten om een plek te geven. Dan wil je in alle onrust ‘op adem komen’, ruimte voor jezelf hebben, iemand vertellen wat er allemaal gebeurt en het een plek geven. 

Over Charlotte

_DSCBachelor & Master of Arts aan
de Universiteit voor Humanistiek

Geestelijk verzorger bij het
Centrum voor Levensvragen

Getoetst op haar levensbeschouwing door
het Humanistisch Verbond

Haar kwaliteit is geborgd door
de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers

Ze is betrokken bij de Beroepsvereniging
Vereniging van Geestelijk VerZorgers (VGVZ)

Vindt Charlotte op LinkedIn

Charlotte is opgeleid aan de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht), waar de aandacht is gericht op zingeving en humanisering. Simpel gezegd: Hoe kun je mensen inspireren en ondersteunen bij het zoeken naar een zinvol en menswaardig leven? Charlotte gelooft dat ieder mens als zichzelf gezien wil worden en dat dit tegelijk ook lastig is, het vraagt om je te laten zien, dat voelt kwetsbaar. Ieder mens is uniek en de moeite waard. Tegelijkertijd zijn we allen mensen en hebben we niet altijd ruimte voor onszelf of voor een ander. We zijn niet perfect en verschillen van elkaar, juist dat maakt dat we ons kunnen blijven ontwikkelen. Natuurlijk hebben we daar niet altijd zin in, toch is het fijn als we in moeilijke tijden steun van een ander kunnen krijgen die je ziet zoals je bent.

Charlotte heeft veel interesse voor de kindertijd en kinderen, met name in het spelend leren. Ze heeft verschillende vakken Pedagogiek en Opvoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Charlotte werkte tijdens haar studietijd ook in de kinderopvang, waarvoor ze de verkorte opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 (PW3) heeft gehaald. Ze kent het belang van de kinderjaren: hoe we ons hechten speelt heel ons leven mee.

Fotografie is een andere interesse van Charlotte en ook hier heeft ze met veel plezier verschillende cursussen in gevolgd tijdens en na haar studie. Voor haar is fotografie een manier om zonder woorden veel te zeggen. En het geeft haar de ruimte om uit te proberen door gebruik te maken van licht, perspectief, tijd en kleur. Dit vind je in haar begeleiding terug.

Na haar studie heeft ze de opleiding tot Effortless Coach gevolgd. Hier is ze geïnspireerd geraakt om te leven met wat zich in het moment aandient en erop te vertrouwen dat het leven geeft waar je de kracht voor hebt. Liefde, humor, eigenwaarde en verbondenheid zijn haar drijfveren.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s